Suport tehnic



Intrebari frecvente:


1. Exista un anumit proces al spalarii ce trebuie respectat?
Da, exista. Pentru acesta este necesar sa consultati manualul masinii dumneavoastra de spalat.


2. Ce cantitate de detergent ar trebui sa folosesc pentru spalare?
Cantitatea de detergent necesara unei spalari este determinata de factori precum: duritatea apei, tipul de tesaturi ce se dorec a fi spalate, precum si nivelul de murdarie al acestora. In cazul unui nivel scazut al duritatii apei, nu va fi necesara utilizarea unie mari cantitati de detergent. In cazul in care la finalul ciclului de spalare observati detergent rezidual in interiorul masinii de spalat,inseamna ca utilizati o cantitate prea mare de detergent.


3. Sunt masinile de spalat cu incarcare laterala mai eficiente decat cele cu incarcare verticala?
Specialistii considera a fi mai eficiente masinile de spalat cu incarcare laterala. Desi pretul acestora poate fi mai mare in comparatie cu cel al masinilor de spalat cu incarcare verticala, cele cu incarcare laterala sunt considerate a fi mai rezistente, pot spala o cantitate mai mare de haine si au un sistem ce previne deterioarea hainelor in timp.


4. Cate haine pot spala deodata?
In cazul masinilor de spalat cu incarcare verticala este recomandat sa se introduca hainele in cuva, fara a fi comprimate, pana in momentul in care hainele ating varful cuvei. in cazul masinilor de spalat cu incarcare laterala este recomandata umplerea cuvei cu haine folosind o forta de comprimare a hainelor minima.



Modalitati de utilizare corecta a masinii de spalat:
  1. Inainte de a spăla rufele, acestea trebuie întotdeauna sortate: rufele albe, cele colorate, sintetice, delicate, de lână. Acestea nu ar trebui introduse amestecat în cuvă pentru o spălare. Indicațiile de spălare de pe etichetele hainelor trebuie respectate. Cele mai dificile pete se scot cu înălbitor înainte de spălarea hainelor în mașină.
  2. Hainele din materiale delicate ar trebui spălate folosind un program special al masinii.
  3. Înainte de punerea în masina de spălat a rufelor, acestea ar trebui căutate in buzunare pentru a nu fi lăsate mici obiecte de metal (monede, agrafe), care pot deteriora utilajul.
  4. Hainele ar trebui închise la nasturi sau la fermoare înainte de a fi puse în mașina de spălat.
  5. Cuva-tambur poate fi încărcată la maximum cu rufe din bumbac, însă doar la jumătate cu haine din fibre sintetice și doar la o treime cu haine delicate.
  6. Pentru o încărcare echilibrată (contra bătăilor în timpul centrifugării de stoarcere) este de dorit introducerea pentru o spălare în mașina de spălat atât a hainelor de dimensiuni mari, cât și mici.
  7. Doza de detergent trebuie potrivită în funcție de gradul de încărcare al mașinii.
  8. Pentru conservarea mașinii, aceasta ar trebui pusă în funcțiune de câteva ori pe an pentru un ciclu de spălare, fără încărcare cu rufe.